Lindos Small Whitewashed Village And The Acropolis, Rhodes, Gree

Αρχαίο & Νέο

Στη Ρόδο ο χρόνος σταματά. Μνημεία που μαρτυρούν τη πολιτιστική της ταυτότητα απλώνονται σε όλες τις γωνιές του νησιού. Το πέρασμα από την Αρχαία Ελλάδα στο Μεσαίωνα και από το Βυζάντιο στο σύγχρονο πολιτισμό είναι ανεξίτηλο εδώ.

Η Μεσαιωνική πόλη
Η μαγευτική μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, είναι μία από της μεγαλύτερες στην Ευρώπη και αναγνωρίστικε το 1988 από την UNESCO ως πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η αρχιτεκτονική της περιτειχισμένης πόλης αποτελεί ένα κράμα από χαρακτηριστικά στοιχεία της ιπποτικής, ιταλικής και οθωμανικής περιόδου, σε συνδυασμό με τοπικές αιγαιοπελαγίτικες νότες, που την κάνουν μοναδική. Προσφέρει στους επισκέπτες της μία φανταστική εμπειρία περιήγησης με το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου να δεσπόζει επιβλητικά και την οδό Ιπποτών να τους ταξιδεύει σε μιά άλλη, ξεχασμένη εποχή, άψογα διατηρημένη μέχρι σήμερα. Τα τείχη που περικλείουν την πόλη φτάνουν συνολικά τα 4 χιλιόμετρα.

Η Ακρόπολη της Ρόδου
Πηγαίνοντας ακόμα παλιότερα, στην απέναντι πλευρά του νησιού, βρίσκεται η Ακρόπολη της Ρόδου. Το αρχαιολογικό πάρκο της είναι ιδανικό για βόλτες στη φύση, ανάμεσα στα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα. Στην κορυφή του λόφου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη θέα της πόλης, τον Αρχαίο ναό του Απόλλωνα και το εντυπωσιακό ανοικτό Στάδιο του Διαγόρα. Μουσικές και θεατρικές παραστάσεις παρουσιάζονται, όπως ακριβώς στην αρχαιότητα στο μαρμάρινο θέατρο του λόφου, προσφέροντας μία πρωτόγονη, σχεδόν μυστικιστική εμπειρία στους θεατές.

Λίνδος
Το γραφικό χωριό Λίνδος στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού, «μυρίζει» Ελλάδα, καθώς ξεχωρίζει η αρχαία ταυτότητα της, αλλά και τα στοιχεία της νεώτερης Ελλάδας. Λιθόστρωτα σοκάκια, λευκά σπίτια και τοιχογραφίες σχηματίζουν ένα γραφικό χωριό, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο. Τα παραδοσιακά καπετανόσπιτα με τις βαριές πόρτες και τα οικόσημα, είναι εξαιρετικά παραδείγματα της αρχιτεκτονικής του 16ου-18ου αιώνα.

Πάνω σε έναν απότομο βράχο βρίσκεται η Ακρόπολη της Λίνδου, επιβλητική και εντυπωσιακή. Οι επισκέπτες μπορούν να την επισκευτούν είτε πεζοί, είτε με τα γαϊδουράκια «Ταξί» της Λίνδου!

Ιαλυσός
Η αρχαία πόλη της Ιαλυσού είναι χτισμένη γύρω από το λόφο Φιλέρημος. Στην Ιαλυσό οι επισκέπτες μπορούν να εντοπίσουν στοιχεία της αρχαίας, της βυζαντινής και της ιπποτικής περιόδου. Η Αρχαία Ακρόπολη βρίσκεται στην κορυφή του λόφου μαζί με το μεσαιωνικό καθολικό μοναστήρι και την εκκλησία της Μονής του Φιλερήμου. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν το «Δρόμο του Μαρτυρίου» ή «Γολγοθά», ένα μονοπάτι ανάμεσα στα δέντρα με μία σειρά από πέτρινες στήλες με αναπαραστάσεις των δώδεκα στάσεων του Χριστού όταν ανέβηκε το Γολγοθά. Στο τέλος του μονοπατιού που έφτιαξαν οι Λατίνοι Ιερείς, βρίσκεται ένας επιβλητικός, μεγάλος σταυρός απ΄όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από ψηλά την εκπληκτική θέα των διάφορων χωριών της Ρόδου.

Κάμειρος
Η πιο μικρή από τις τρεις αρχαίες πόλεις της Ρόδου, βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού. Από την Αρχαϊκή μέχρι την Ελληνιστική εποχή υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο ενώ η κύρια ανάπτυξή της βασιζόταν στην αγροτική παραγωγή. Πιο συντηρητική από τις δύο πόλεις που είδαμε παραπάνω, η Κάμειρος διατήρησε τον αγροτικό της χαρακτήρα, ενώ η αρχιτεκτονική της είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα της Ελληνιστικής περιόδου. Επίσης, κοντά στην αρχαία πόλη βρίσκεται και η Μονή της Παρθένου Μαρίας, στο σημείο όπου τον 3ο π.Χ. αιώνα βρισκόταν ο ναός της Αθηνάς.

Το κάστρο της Μονολίθου
Το μεσαιωνικό αυτό κάστρο βρίσκεται στην κορυφή ενός απόκρημνου βράχου και χτίστηκε το 14ο αιώνα από τους Ιωαννίτες Ιππότες για λόγους προστασίας από πειρατικές επιδρομές. Ο τεράστιος βράχος έδωσε το όνομά του στο χωριό και στην κορυφή του, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα και να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες στις εκκλησίες του Αγίου Παντελεήμονα και του Αγίου Γεωργίου.

Μουσεία
Η Ρόδος, όπως θα ήταν αναμενόμενο λόγω της πλούσιας ιστορίας της, δεν θα μπορούσε να μην είναι γεμάτη από μουσεία. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, όπως το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ροδίτικο σπίτι, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου κλπ. Επίσης, οι φυσιολάτρεις θα βρουν ενδιαφέρον το Ενυδρείο της Ρόδου, το μουσείο της μέλισσας και το μουσείο Ορυκτολογίας και Παλαιοντολογίας.

book direct image
Γιατί να κάνετε κράτηση μέσω της ιστοσελίδας;
  • Εγγύηση καλύτερης τιμής & ποιότητας
  • Δωρεάν Transfer από το αεροδρόμιο για διαμονές 5 νύχτες & άνω
  • Early Check-in/ Late Check-out (κατόπιν διαθεσιμότητας)
  • Δωρεάν αναβάθμιση δωματίου (κατόπιν διαθεσιμότητας)
BEST PRICE
GUARANTEE